FatInKL

Fläskburgare

Av Lena - 2014-06-30 10:55

Nu när vi har smör så gjorde vi även fläskburgare. Hade 1.1 kg fläskfärs i frysen som vi gjorde en laddning på.

Som kryddning i färsen hade vi, på ett ungefär då vi har så himla svårt för att mäta.

blev nog 8 msk "turkisk" yoghurt

1.5 msk torkade örtkryddor

1 msk rökvatten

Några droppar worcestershire sauce

Salt och peppar

Kruskakli

1 ägg som man kan utesluta

Blanda allt och låt stå en liten stund innan man blandar i köttfärsen. Stek och njut. Vi gjorde ganska "normal" stora.

Självklart måste vi äta några till middag, eller 2 var vart det, tillsammans med SMÖÖÖR

Här är Mats burgare med persiljesmör och stekt ägg.    Å här är min men med ost på oxå och så han mitt smör smälta innan jag han få fram kameran :D


I Bangkok då vi var där nu sist då så gjorde jag oxå fläskfärsburgare men då hade jag i röd kurry som kryddning, alltså inga örtkryddor, rökvatten, worcestershire sauce inte heller kruskakli då vi inte hade någon där. Gjorde dom ganska stora och stekte dom på svag värme länge.

  Så här vart burgaren i Bangkok. Serverades med massor av majonsäs, skirat smör och ångad broccoli. Mums

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards